Hammarby krävde omspel mot VSK – här är beslutet efter protesten:
Hammarby krävde omspel mot VSK – här är beslutet efter protesten: "De har gjort fel när det gäller utvisningen"
ADVERTISEMENT
EN - 728x90

När Västerås vann med hela – mot Hammarby förra veckan fick en Västerås-spelare återvända i spel för tidigt efter en utvisning.

Dessutom fanns det flera fel i matchprotokollet, med felaktiga tidsangivelser och saknad tilläggstid.

”Inga förhoppningar”

Efter matchen var Hammarby-lägret mäkta upprört, och skickade in en protest till förbundet där de krävde omspel – något de dock inte hade några större förhoppningar om att få.

– Vi har inga förhoppningar och förväntningar alls. Men om man inte markerar det här, då vet jag inte, sade Hammarbys tränare Stefan Karlsson till SVT Sport.

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Du måste aktivera JavaScript i webbläsaren för att kunna se denna video.

Till vänster syns tv-bild från när Västerås gör – – till höger matchprotokollet. Foto: Bandypulsmatchprotokollet”Har inget stöd”

Nu har svenska bandyförbundets tävlingskommitté kommit med ett beslut. Och precis som väntat blir det inget omspel.

– Vi har inget stöd för det i tävlingsbestämmelserna. I tävlingsbestämmelsernas sjunde kapitel, sjätte paragrafen, står det att ”Domarens beslut i fakta som rör matchen är enligt § i spelreglerna slutgiltiga.  Fel begångna av matchsekreterare, är att hänföra till fakta som rör matchen och kan inte leda till omspel”, säger tävlingskommitténs ordförande Christer Persson till SVT Sport.

Flera reprimander

Hammarby får dock delvis rätt i sin protest. I beslutet får nämligen både Västerås och domarna tydliga reprimander av tävlingskommittén.

– Regel- och domarkommittén RDK ska påpeka till huvuddomaren att han ska vara mer noggrann i sin signering av matchprotokollet. Han har skrivit på matchprotokollet utan att kontrollera att det stämmer, säger Christer Persson, vars kommitté även kritiserar matchens fjärdedomaren:

– Fjärdedomaren har brustit i sina åtaganden gentemot Hammarby. Huvuddomaren har under matchens gång inte hört något från Hammarby, som har försökt påtala gällande situationen. Han har även gjort bristande noteringar när det gäller tiden för inträde. Vi överåter åt RDK att avgöra vad det ska bli för reprimand mot fjärdedomaren.

Förändring i kväll

Även Västerås SK får en reprimand på grund av matchsekreterarens misstag kring tilläggstiden och att spelaren fått åka tillbaka på isen för tidigt.

– De ska ha en person extra i matchsekretariatet i kvällens match mot Sandviken. Efter det ska de nästa tisdag komma tillbaka till oss med en redogörelse för hur de ska agera framöver för att detta inte ska upprepas igen, berättar Christer Persson.

Fastnade i bilkö

I matchen förra veckan satt nämligen under den första halvleken bara en person, jämfört med två som är brukligt i lagets matcher. Det kan ha varit anledningen till felen som begicks.

– Den andra personen som de normalt har med i sekretariatet hade fastnat i en bilkö efter en trafikolycka. Men man kan ju förstå att sånt kan hända, så man kan ju tycka att man borde ha beredskap för sånt, säger Christer Persson.

Hammarby vann borta mot Järna

Sörmlands Medias textrobot

: | —

Laget vann med – borta i Järna Ishall. I tabellen innebär det här att Hammarby nu ligger på fjärde plats. Järna är på åttonde plats. Torsdag november . spelar Järna hemma mot Spånga. Hammarby möter Spånga hemma i SDC-hallen lördag november ..

Hammarby vill förlänga segersviten

Sörmlands Medias textrobot

: | —

Hammarby har inför matchen tre segrar i rad, den senaste mot Spånga med -, och ligger nu fyra i tabellen. Österåker blev utan poäng i mötet med Haninge senast. Senast lagen möttes slutade det med seger för Österåker på bortaplan med -.

Hammarby krävde omspel efter kaosmatchen – nu markerar förbundet mot VSK

Tillgång till allt innehåll på våra nyhetssajter & nyhetsappar!

kr per månad. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online!

krper månadAllt plusinnehåll på alla sajterAllt plusinnehåll i vår nyhetsappIngen bindningstidAvsluta själv online när du villKöp Plus

Hammarby krävde omspel mot VSK – här är beslutet efter protesten: “De har gjort fel när det gäller utvisningen”

Tillgång till allt innehåll på våra nyhetssajter & nyhetsappar!

kr per månad. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online!

krper månadAllt plusinnehåll på alla sajterAllt plusinnehåll i vår nyhetsappIngen bindningstidAvsluta själv online när du villKöp Plus

Ad - Need Car Rentals Offers?